Over ons
Over ons

 

 

 

Wijkcentrum Swaenswijk is een ontmoetingsplek voor de veelal seniore en dikwijls alleenstaande bewoners van Alphen Centrum en verdere belangstellenden. In ons centrum kunnen die deelnemen aan allerlei laagdrempelige activiteiten die bedoeld zijn om het onderlinge contact te vergroten, eenzaamheid terug te dringen en de onderlinge samenhang in de wijk te vergroten. Gezien het maatschappelijk belang van deze activiteiten heeft de Gemeente Alphen aan den Rijn Wijkcentrum Swaenswijk aangewezen als Buurthuis van de Toekomst voor Alphen Centrum, een uitverkiezing waarmee wij blij zijn en die wij willen waarmaken.

 

Ons motto is: Voor de wijk, door de wijk. Daarmee willen wij zeggen dat er een grote betrokkenheid is van vrijwilligers uit de wijk bij het organiseren en uitvoeren van de vele activiteiten in ons wijkcentrum. Ons programma is gericht op ontspanning, lichamelijke en geestelijke ontwikkeling en het geven van informatie over onderwerpen die voor senioren belangrijk zijn. Waar mogelijk doen wij dit in samenwerking met professionele partners.

 

Wijkcentrum Swaenswijk ligt mooi centraal in Alphen Centrum aan de voet van de Swaenswijkbrug – vandaar de naam – op de hoek van de Raadhuisstraat en de Jongkindt Coninckstraat. Wijkcentrum Swaenswijk wordt bestuurd door een onafhankelijke stichting die de benodigde zaalruimte huurt van de Maranathakerk. 

 

Wijkcentrum Swaenswijk spant zich in om de privacy van bezoekers en belangstellenden te waarborgen en houdt zich daarom aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Klik op de links [link privacy beleid] en [link privacy reglement] voor meer informatie.

 

/media/Tekst Fotos/Privacy_beleid_Swaenswijk_26NOV21.pdf

 

/media/Tekst Fotos/Privacy_reglement_Swaenswijk_26NOV21-1.pdf